Fagdag i Bø 4.oktober med Arnfinn Tobiassen


     

Programmet er tredelt: Først skal Arnfinn holde et foredrag om bruk av Bach’s Orgelbüchlein» i orgelundervisningen av barn og voksne. Så skal han presentere boka «Graduale- ei gudstenestebok for unge organistar», og vise hvilket redskap den er for orgellærere. Etter en matbit midt på dagen får vi besøk av elevene fra orgelklubben i Bø kyrkje, som veiledet av Arnfinn skal demonstrere noe av innholdet i boka.  

Arnfinn Tobiassen ble i mars i år ansatt domkantor i Stavanger. Tidligere har han vært organist i Avaldsnes utenfor Haugesund.  

Han er også leder for Norsk orgelfestival.  

Etter endt førstegangstjeneste som organist i Den Kongelige Norske Marine ved Haakonsvern i Bergen, begynte Arnfinn Tobiassen i 2001 sine studier ved Royal Academy of Music i London. Der studerte han med David Titterington, James O'Donnell og Susan Landale, samt improvisasjon med den legendariske sveitsiske organisten Lionel Rogg, og tok også del i mesterklasser med størrelser som Daniel Chorzempa, Naji Hakim og Jon Laukvik.

I oktober 2006 vant han den Internasjonale konkurransen for Unge Organister i Opava, Tsjekkia, der han konkurrerte med over 30 andre organister fra hele Europa og fikk også første premie i Kansas City, USA (2010). Han har siden holdt konserter i England, Tyskland og Skandinavia.

Arnfinn Tobiassen er medforfatter av boka «Graduale- ei gudstenestebok for unge organistar», som ble gitt ut av Lyche musikkforlag i 20223.  Sammen med norske og svenske kirkemusikere har han laget en bok der salmer og messeledd har fått enkle satser tilpasset unge organister.

Kurset begynner kl. 10:00 og er ferdig kl. 14:00.  i Bø kyrkje i Midt-Telemark kommune. Påmelding til rolf@kirkus.no innen 18. september

Kursavgift kr: 800 som inkluderer enkel lunch midt på dagen og boka «Graduale- ei gudstenestebok for unge organistar». Husk å søke kirkevergen om kursstøtte!

Tilbake